fbpx

SZERDÁTÓL AZ OLTOTTAK TESZT NÉLKÜL UTAZHATNAK FRANCIAORSZÁGBA

SZERDÁTÓL AZ OLTOTTAK TESZT NÉLKÜL UTAZHATNAK FRANCIAORSZÁGBA

Szerdától PCR-teszt nélkül léphetnek be Franciaországba azok az utazók, akiket az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal oltottak be, és az oltás után bizonyos idő is eltelt.

A zöld besorolású országokra, így jelenleg Magyarországra is a legenyhébb szabályok érvényesek.

Az Atout France tájékoztatása alapján az alábbiak szerint fogadják el a védettséget az egyes, az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák esetében:

  • Pfizer, Moderna, AstraZeneca: a második oltás után legalább 2 hétnek kell eltelnie;
  • Johnson & Johnson: az egyszeri oltás után legalább 4 hétnek kell eltelnie;
  • akik igazoltan átestek a Covid-19 fertőzésen, azoknak elegendő egy oltás is, amely után legalább 2 hétnek el kell telnie.

A védettséget a magyar védettségi igazolvány önmagában nem igazolja. Olyan angol vagy francia nyelvű igazolásra van szükség, amelyen fel van tüntetve a vakcina típusa és dátuma. Ezt július 1-jétől kiválthatja az egységes EU-s vakcinaigazolvány. Aki nincs beoltva, vagy nem a felsorolt oltóanyagokkal oltották be, azoknak a beutazáshoz továbbra is szükséges egy 72 óránál nem régebbi negatív, hivatalos PCR- vagy antigén teszt (angol vagy francia nyelvű).

A 11 év alatti kiskorúakra nem vonatkozik a tesztkötelezettség, ők szabadon utazhatnak. A 11 évnél idősebbekre azonban a felnőttekkel azonos szabályok érvényesek, tehát ha nincsenek beoltva, akkor nekik is szükségük van a beutazáshoz egy 72 óránál nem régebbi negatív, hivatalos PCR- vagy antigéntesztre.

SZERDÁTÓL AZ OLTOTTAK TESZT NÉLKÜL UTAZHATNAK FRANCIAORSZÁGBA

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: VJM, Pow, Turizmus

Kedveled ezt a cikket?

Megosztás itt: facebook
Facebook megosztás
Megosztás itt: twitter
Twitter megosztás
Megosztás itt: linkedin
Linkdin megosztás
Megosztás itt: pinterest
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le az akcióinkról!

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.