fbpx

SZERDÁTÓL AZ OLTOTTAK TESZT NÉLKÜL UTAZHATNAK FRANCIAORSZÁGBA

SZERDÁTÓL AZ OLTOTTAK TESZT NÉLKÜL UTAZHATNAK FRANCIAORSZÁGBA

Szerdától PCR-teszt nélkül léphetnek be Franciaországba azok az utazók, akiket az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal oltottak be, és az oltás után bizonyos idő is eltelt.

A zöld besorolású országokra, így jelenleg Magyarországra is a legenyhébb szabályok érvényesek.

Az Atout France tájékoztatása alapján az alábbiak szerint fogadják el a védettséget az egyes, az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák esetében:

  • Pfizer, Moderna, AstraZeneca: a második oltás után legalább 2 hétnek kell eltelnie;
  • Johnson & Johnson: az egyszeri oltás után legalább 4 hétnek kell eltelnie;
  • akik igazoltan átestek a Covid-19 fertőzésen, azoknak elegendő egy oltás is, amely után legalább 2 hétnek el kell telnie.

A védettséget a magyar védettségi igazolvány önmagában nem igazolja. Olyan angol vagy francia nyelvű igazolásra van szükség, amelyen fel van tüntetve a vakcina típusa és dátuma. Ezt július 1-jétől kiválthatja az egységes EU-s vakcinaigazolvány. Aki nincs beoltva, vagy nem a felsorolt oltóanyagokkal oltották be, azoknak a beutazáshoz továbbra is szükséges egy 72 óránál nem régebbi negatív, hivatalos PCR- vagy antigén teszt (angol vagy francia nyelvű).

A 11 év alatti kiskorúakra nem vonatkozik a tesztkötelezettség, ők szabadon utazhatnak. A 11 évnél idősebbekre azonban a felnőttekkel azonos szabályok érvényesek, tehát ha nincsenek beoltva, akkor nekik is szükségük van a beutazáshoz egy 72 óránál nem régebbi negatív, hivatalos PCR- vagy antigéntesztre.

SZERDÁTÓL AZ OLTOTTAK TESZT NÉLKÜL UTAZHATNAK FRANCIAORSZÁGBA

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: VJM, Pow, Turizmus

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.