fbpx

MINDEN MÁSODIK EURÓPAI UTAZÁST TERVEZ A KÖVETKEZŐ FÉL ÉVBEN

MINDEN MÁSODIK EURÓPAI UTAZÁST TERVEZ A KÖVETKEZŐ FÉL ÉVBEN

Miközben az európai országok nem enyhítik beutazási korlátozásaikat, az Európai Utazási Bizottság (ETC) felmérése szerint az európai utazók 2021 második negyedévére már bátrabban terveznek utazásokat, amint a COVID-19 vakcinák szélesebb körben is elérhetőek lesznek.

A legújabb jelentés szerint január-február során mindössze a megkérdezettek 12 százalék tervez utazást. Ez azonban a későbbiekben növekedni látszik, tavasszal már minden harmadik válaszadó szívesen utazna.

Ahogy a koronavírus elleni vakcinák egyre szélesebb körben lesznek elérhetőek, úgy az utazási kedv is növekszik: közel 20 százalékkal magasabb a 2020 novemberi felméréshez képest.

Április és június között a válaszadó európaiak 32 százaléka tervez külföldi utat, ami szintén 20 százalékos növekedést jelent az előző megkérdezéssel összevetve. Ugyanakkor a következő hat hónapban utazást tervező európaiak aránya már csak kis mértékben, 49%-ról 52% -ra nőtt a korábbi felméréshez képest.

A legfrissebb felmérés szerint az Európán belüli utazás a legnépszerűbb a válaszadók körében: nagyobb arányban utaznának inkább egy másik európai országba (40%), mint belföldre (36%) – utóbbi 7%-kal csökkent november óta.

A rövid távú utazást tervezők csaknem 63%-a szabadidős utazást tervez, míg 21% a barátok és rokonok felkeresését jelölte meg, amint újra biztonságos utazni. A válaszadók mindössze 9%-as válaszolta, hogy a tervezett utazásának célja üzleti jellegű.

Úgy tűnik, a légi utazások iránti bizalom is folyamatosan növekszik. Az európaiak 52%-a válaszolta, hogy hajlandó repülővel utazni, szemben a szeptemberi 49%-kal.Ugyanakkor a válaszadók egy része (17%) még mindig úgy véli, hogy a repülés jelenti a legnagyobb kockázatot az egészségére.

MINDEN MÁSODIK EURÓPAI UTAZÁST TERVEZ A KÖVETKEZŐ FÉL ÉVBEN

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.