fbpx

SRÍ LANKA MEGNYITOTTA HATÁRAIT A TURISTÁK ELŐTT

SRÍ LANKA MEGNYITOTTA HATÁRAIT A TURISTÁK ELŐTT

Január 25-én megérkezett Srí Lankára a turisták első csoportja Németországból, Hollandiából és Svájcból, miután a dél-ázsiai szigetország közel egy évig tartó lezárás után megnyitotta határait a külföldiek előtt.

Srí Lanka Nagy-Britanniát leszámítva a világ bármely országából fogadják a turistákat – jelentették be a Sri Lanka Tourism által szervezett múlt heti colombói sajtótájékoztatón.

A nyitásról azután született meg a döntés, hogy sikeres volt az az egy hónapos pilot projekt, amelynek során december végétől 1700 turista érkezett charterjáratokkal Ukrajnából.

Január 24. óta fogadja a kereskedelmi járatokat az ország két nemzetközi repülőtere, a Bandaranaike International Airport (BIA) és a Mattala International Airport (MRIA). A turizmus újraindulása ugyanakkor fokozatosan várható. A napokban érkezik meg az első kínai turistacsoport, a későbbiekben pedig oroszok érkezése várható, miután a Sri Lanka Airlines február 15-től újraindítja menetrend szerinti járatát. Jelenleg egyébként már 15 légitársaság repül újra a szigetországba. A turistáknak ugyanakkor szigorú járványügyi szabályokat kell betartaniuk a szigeten.

A belépés feltétele az előzetes online vízum beszerzése, a kötelező Covid-19 biztosítás, amelynek ára 12 dollár, és amely egy hónapra 50 ezer dollár értékig fedezi az esetleges kórházi ellátás költségeit. A belépéshez egy, a belépés előtt legkésőbb 96 órával készített negatív PCR-teszteredményt is be kell mutatni.

Mindezen felül három PCR-tesztet is köteles minden turista online megvásárolni, mielőtt belépne az ország területére. Egy teszt ára 40 dollár. Az első tesztet a szállodába való megérkezéskor veszik le, a másodikat érkezés után 5-7 nappal, illetve a tünetek esetleges megjelenésekor. Egy harmadik tesztet is köteles mindenki elvégeztetni a tartózkodás 10-14 napja között valamikor.

A tartózkodás első 14 napja csak a hatóságok által jóváhagyott, biztonságosnak minősített szálláshelyeken lehetséges. Ezeken a szálláshelyeken a szobák egynegyedét üresen hagyják, hogy a vendégek szükség esetén karanténként használják azokat.

Srí Lanka évente kétmillió turistát fogad. A koronavírus-járvány során alig 60 ezer fertőzöttet regisztráltak, a halottak száma csupán 280.

SRÍ LANKA MEGNYITOTTA HATÁRAIT A TURISTÁK ELŐTT

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.