fbpx

MÁJUS 19-TŐL KARANTÉN NÉLKÜL, TURISZTIKAI CÉLBÓL IS UTAZHATUNK AUSZTRIÁBA

MÁJUS 19-TŐL KARANTÉN NÉLKÜL, TURISZTIKAI CÉLBÓL IS UTAZHATUNK AUSZTRIÁBA

A szövetségi egészségügyi minisztérium május 18. éjféltől hatályos friss rendelete szerint Ausztria az alacsony koronavírus fertőzöttségi mutatókkal rendelkező országokból érkezőkkel szemben eltörli a karantén-kötelezettséget.

Így valamennyi Ausztriával szomszédos országból, tehát Magyarországról is karantén nélkül lehet beutazni. A határon az ellenőrzéskor amennyiben nem vagyunk beoltva, vagy hitelt érdemlően – angol vagy német nyelvű dokumentummal – nem tudjuk bizonyítani, hogy az elmúlt 6 hónapban átestünk a betegségen, akkor negatív koronavírus teszteredményt kell bemutatni. Oltási igazolásként szintén angol vagy német nyelvű, az oltás tényét és típusát tartalmazó igazolást, vagy a nemzetközi „sárga oltásigazolást” kell felmutatni. Ezt a későbbiekben az elektronikus zöld útlevél felválthatja majd.

Fontos, hogy Ausztriában csak az Európai Gyógyszerügynökség, illetve a WHO által engedélyezett oltást fogadják el, vagyis a Magyarországon használt Szputnyik oltással egyelőre nem lehet karantén nélkül belépni.

Amennyiben a beutazó keleti vakcinával lett beoltva, úgy negatív teszteredménnyel lehet az oltást kiváltani. Ha nem rendelkezik az utazó belépéskor érvényes teszttel, akkor azt 24 órán belül pótolni kell, amelynek tényét a hatóságok ellenőrizhetik.

MÁJUS 19-TŐL KARANTÉN NÉLKÜL, TURISZTIKAI CÉLBÓL IS UTAZHATUNK AUSZTRIÁBA

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: Portfolio, Turizmus, VJM

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.