fbpx

MÁJUS 14-ÉN NYIT GÖRÖGORSZÁG A TURISTÁK ELŐTT

MÁJUS 14-ÉN NYIT GÖRÖGORSZÁG A TURISTÁK ELŐTT

A görög turisztikai miniszter, Harry Theoharis bejelentette, hogy országa május 14-én megnyitja a határait a turisták előtt: a koronavírus ellen beoltott, valamint a negatív teszteredményt produkáló külföldiek beléphetnek Görögországba.

Minden olyan turistát szeretettel fogadunk, aki vagy megkapta a vakcinát, vagy rendelkezik antitestekkel vagy negatív a koronavírustesztje. A turistákat ugyanakkor véletlenszerűen tesztelni is fogják – magyarázta a miniszter. Azt nem részletezte, hogy az orosz és a kínai vakcinával beoltottakra is vonatkozik-e nyitás.

A bejelentés után a görög szállodák iránt drasztikusan megnőtt az érdeklődés: vannak olyan hotelek, amelyek már a kapacitásaik 70%-át megtöltötték májusra és júniusra.

Görögország számára kulcsfontosságú a turizmus újraindítása, mivel a 2019-es rekordév után, amikor 31,3 millió turista kereste fel az országot, tavaly csupán 7,4 milliót regisztráltak. Az ágazatból származó bevételek összege 2019-ben elérte s 18 milliárd eurót, ez 2020-ban 4 milliárdra csökkent.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Görögország és Izrael már február közepén külön megállapodást kötött egymás vakcinaútlevelének kölcsönös elismeréséről, amely lehetővé teszi majd a beoltottak szabad utazását a két ország között.

MÁJUS 14-ÉN NYIT GÖRÖGORSZÁG A TURISTÁK ELŐTT

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: Portfolio, Index, Turizmus

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.