fbpx

MAGYARORSZÁGRÓL MÁR REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL LEHET AUSZTRIÁBA UTAZNI

MAGYARORSZÁGRÓL MÁR REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL LEHET AUSZTRIÁBA UTAZNI

Június 10-től a járványügyi szempontból alacsony kockázatú országokból Ausztriába érkező látogatók számára megszűnt az előzetes online regisztráció kötelezettsége. Ide tartozik hazánk is.

Számos országból, köztük a Magyarországról történő belépés esetén törölték el Ausztriában az eddigi előzetes regisztrációs kötelezettséget. Így június 10-től csupán egy negatív teszteredmény (72 óránál nem régebbi PCR-teszt, vagy 48 óránál nem régebbi antigénteszt), vagy érvényes védőoltásról szóló, vagy a gyógyulásról szóló igazolás bemutatására van szükség.

Fontos tudnivaló, hogy oltási igazolással 22 nappal az első vakcina beadása után lehetséges a beutazás Ausztriába. A Magyarországon alkalmazott vakcinák közül egyedül a Szputnyikot nem ismeri el Ausztria, így az orosz oltóanyaggal oltottak továbbra is csak negatív teszt, vagy a védettségüket kimutató antitest-vizsgálati laboreredmény felmutatásával léphetnek be az országba

Ausztriában június 10-től újabb járványügyi enyhítések léptek életbe. A védőtávolságot az eddig 2 méterről 1 méterre csökkentették. A vendéglátóhelyen este 10 óra helyett éjfélig tarthatnak nyitva, majd július elsejével teljesen eltörlik a nyitvatartási korlátozást.

A turistabuszokat június 10-től a korábbi 50 százalékos kapacitás helyett teljes mértékben lehet használni. A kulturális és sportlétesítmények befogadóképességük 75 százalékáig fogadhatnak látogatókat a korábbi 50 százalékkal szemben, azonban esetükben továbbra is érvényben marad, hogy beltéren 1500, míg kültéren 3000 főben maximálják a látogatók létszámát. Ugyancsak június 10-től az üzletek, uszodák és fitnesz szalonok is több látogatót fogadhatnak, mert a korábbi 20 négyzetméterrel szemben már csak 10 négyzetméterben határozták meg az egy főre biztosítandó területet.

A maszkviselést július elejétől eltörlik, addig a zárt tereken továbbra is használni kell. Júliustól esküvőket, lakodalmakat is korlátozás nélkül lehet majd tartani.

Főszabályképpen mindenhol érvényes, hogy a turisztikai szolgáltatások igénybevételéhez a zöld útlevelet szükséges használni, amely június 4-től már digitális formában is létezik Ausztriában.

MAGYARORSZÁGRÓL MÁR REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL LEHET AUSZTRIÁBA UTAZNI

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: Repjegy, Utazómajom, Turizmus

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.