fbpx

HOGYAN ALAKULT AZ EURÓPAI LÉGI KÖZLEKEDÉS 2020-BAN, ÉS MIRE SZÁMÍTHATUNK IDÉN?

HOGYAN ALAKULT AZ EURÓPAI LÉGI KÖZLEKEDÉS 2020-BAN, ÉS MIRE SZÁMÍTHATUNK IDÉN?

Az Airportal.hu összefoglalta az európai légi forgalom szervezője, az Eurocontrol évértékelőjét. Hatalmas veszteség, elmaradt járatok, elbocsátott dolgozók. Mennyire javulhat a helyzet 2021-ben?

Több mint 50 milliárd euró veszteség, 6 millió elmaradt járat és közel 200 ezer elbocsátott dolgozó, ez jellemezte az európai légi közlekedést 2020-ban, és sajnos az idei kilátások sem túl fényesek.

Azt, hogy milyen évet zárt a szektor leginkább a koronavírus-járvány határozta meg, hiszen az év első pár hónapjában gyakorlatilag zavartalan volt az iparág működése és teljesítménye.

Az elmúlt évben a légitársaságok, repülőterek és légi navigációs szolgáltatók 56,2 milliárd euró veszteséget könyveltek el, az európai járatszám 11 millióról 5 millióra, az utasforgalom pedig 1,7 milliárddal csökkent 2019-hez képest.

A legrosszabb hónap a május volt, amikor a járatok 89,5 százaléka leállt és a nyári időszakra is csak a 2019-es útvonalak fele, nagyjából 18 ezer járat közlekedett naponta.

HOGYAN ALAKULT AZ EURÓPAI LÉGI KÖZLEKEDÉS 2020-BAN, ÉS MIRE SZÁMÍTHATUNK IDÉN?

Az Európán belüli járatok száma 54%-kal csökkent, ezen belül a fapadosok 62, a hagyományos légitársaságok 59%-kal csökkentették a kínálatukat. A légitársaságok flottájuk felét, 4100 gépet még az év végén is letárolva tartottak, továbbá közel 200 ezer ember veszítette el állását a légi közlekedésben.

A legtöbb napi járatot indító légitársaságok közül a Lufthansa Csoport vesztette a legtöbbet, 67%-kal 1100-ra csökkent a napi járatainak száma. A Ryanair 951 (-59%), az Air France-KLM pedig 920 (-55%) járatot indított naponta átlagosan.

Az Eurocontrol előrejelzésében azzal számol, hogy idén átlagosan a 2019-es szint felét fogja elérni a forgalom Európában. Nyártól nagyobb ütemű fellendülésre van esély, ugyanakkor újabb légitársasági csődöket sem lehet kizárni.

A légi közlekedés biztonságáért felelős európai szervezet továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy világos résidőszabályokra, a károsanyag-kibocsátási programok anyagi hátterének biztosítására, valamint a légi forgalmi irányítás megújítására (Egységes Európai Égbolt) lenne szükség 2021-ben.

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.