fbpx

KITÖRT AZ ETNA, LEZÁRTÁK A SZICÍLIAI CATANIA REPÜLŐTERÉT

KITÖRT AZ ETNA, LEZÁRTÁK A SZICÍLIAI CATANIA REPÜLŐTERÉT

Nagy robajjal és régóta nem látott lávafolyammal tört ki az Etna szicíliai vulkán, emiatt lezárták a közeli Catania repülőterét kedd este

Az Etna több tíz kilométeres távolságban is hallható ébredését mély morajlás kísérte. A vulkán délkeleti kráteréből először hamufelhő emelkedett fel, amely száz kilométeres távolságban is látható volt. Majd a kráterből lávafolyam tört fel: ennek nyomására a hegynyílás egy része beomlott, és izzó lávarögök repültek tűzijátékszerűen a levegőbe. A lávafolyam a Bove-völgy felé halad. Az este beálltával a vörösen izzó folyó különleges látványt nyújt.

Catania városára és a környező területre vörös színű hamu és kisebb lávarögök hullottak, amelyek között a legnagyobbak átmérője elérte az egy centimétert.

Catania repülőterét este hat óra után lezárták. Az Etnával évezredek óta együtt élő szicíliaiak a közösségi oldalaikon azt írták, a vulkán most „komolyra vette a kitörést”. Európa legmagasabb, 3350 méteres aktív vulkánja legutóbb január 18-án tört ki.

KITÖRT AZ ETNA, LEZÁRTÁK A SZICÍLIAI CATANIA REPÜLŐTERÉT

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: Turizmus, 

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.