fbpx

IZLAND MÁR BEVEZETTE A VAKCINAÚTLEVELET

IZLAND MÁR BEVEZETTE A VAKCINAÚTLEVELET

Izlandon kiállították az első vakcinaigazolásokat, amelyek megkönnyítik azoknak a személyeknek a nemzetközi mozgását, akik már felvetették a koronavírus-oltás mindkét adagját.

Az a 4800 izlandi lakos, aki a vakcina mindkét dózisát felvette már, jogosulttá válik, hogy megkapja a digitális igazolást, jelentette be az ország egészségügyi minisztériuma.

Az igazolás kiállítása egy erre a célra létrehozott weboldalon történik. A vakcinaigazolásokkal a minisztérium szeretné megkönnyíteni állampolgárai számára a nemzetközi mozgást, ugyanakkor az is tény, hogy ezeket a dokumentumokat nemzetközileg is el kell még ismertetni.

Izland, amely ugyan nem tagja az Európai Uniónak, de része a schengeni övezetnek, azt tervezi, hogy az általa kiállított vakcinaigazolásokhoz hasonló európai igazolásokkal érkező turisták szabadon beléphetnek majd az országba.

Az Európai Unió egységes álláspontja ugyanakkor még hiányzik a kérdésben. Miközben Görögország kiáll a vírusútlevél mellett, Francia- és Németország azt képviseli, hogy korai lenne még erről dönteni, mivel nem lehet tudni, hogy az oltottak tényleg nem hordozhatják és nem adhatják-e tovább a vírust.

Az Európai Bizottság információi szerint 11 tagállamban már alkalmazzák a vakcinaigazolások rendszerét, további hét országban ennek kialakítása még folyamatban van. Az mindenesetre tény, hogy jelenleg hiába rendelkezik valaki ilyen vakcinaútlevéllel (igazolással), ennek birtokában sem utazhat szabadon Európán belül.

A cikkben megjegyzik, hogy Izlandon a járvány kitörése óta 6 ezren fertőződtek meg koronavírussal, jelenleg is szigorú korlátozások vannak érvényben, és az elmúlt héten csupán néhány új fertőzöttet azonosítottak.

IZLAND MÁR BEVEZETTE A VAKCINAÚTLEVELET

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.