fbpx

ÍGY UTAZHATUNK GÖRÖGORSZÁGBA

ÍGY UTAZHATUNK GÖRÖGORSZÁGBA

Görögországba a magyar utazók angol vagy görög nyelven kiállított oltási igazolással, vagy 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel karantén nélkül léphetnek be. A görög hatóságok minden, Magyarországon használt vakcinatípust elfogadnak.

Az EU, a schengeni térség és bizonyos nevesített országok állampolgárai, valamint az ott állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek karantén nélkül utazhatnak be Görögországba, amennyiben okmánnyal igazolják beoltottságukat, vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet mutatnak be.

Fontos, hogy a második oltás beadása után el kell telnie 14 napnak a beutazásig, hogy elfogadják az oltási igazolványt. Ezenkívül az állami szerv által kiállított igazolásnak angolul is tartalmaznia kell a következő információkat: a beoltott személy teljes neve, az alkalmazott vakcina típusa, a beadott adagok száma és időpontja. Ezen kritériumok miatt a magyar védettségi igazolványt – amely nem tartalmazza sem a vakcina nevét, sem a második dózis beadásának idejét – jelenleg nem fogadják el.

Jó hír azonban, hogy a görög hatóságok minden, Magyarországon használt vakcinatípust elfogadnak, így vagy angol, vagy görög nyelvre lefordított oltási igazolással igazolhatjuk, hogy megkaptuk mindkét oltást.

Az angol nyelvű vizsgálati eredményen fel kell tüntetni a tesztelt személy nevét, a személyazonosító igazolványának, vagy útlevelének a sorszámát. Öt év alatti gyermekektől nem kérnek PCR-tesztet. A bemutatott negatív PCR-teszt vagy oltási igazolvány ellenére előfordulhat, hogy gyorstesztet, esetleg PCR-tesztet végeznek el az országba közúton és légi úton érkező utasokon. Akinek a gyorstesztje pozitív eredményt mutat, és közúton érkezik, nem engedik belépni az országba, kivéve ha az állandó tartózkodási helye Görögországban van.

ÍGY UTAZHATUNK GÖRÖGORSZÁGBA

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: Turizmus, Utazómajom, VJM

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.