fbpx

A GYEREKEK IS KARANTÉN NÉLKÜL UTAZHATNAK, HA VAN VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

A GYEREKEK IS KARANTÉN NÉLKÜL UTAZHATNAK, HA VAN VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

Hétfőtől a védettségi igazolással rendelkező személlyel együtt utazó 18 év alattiak is mentesülnek a hazatérés utáni 10 napos karantén alól – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A csütörtök esti Magyar Közlönyben megjelent a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet módosítása, amely azokat a 18 év alattiakat is mentesíti a 10 napos karanténkötelezettség alól, akik védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyelete alatt lépik át Magyarország határát.

Ez a módosítás nemcsak a családi nyaralásokat teszi lehetővé, hanem a diákutaztatás számára is kedvező hír, mivel a tanárok felügyelete alatt álló diákok is karantén nélkül térhetnek haza. A módosítás nem terjed ki a Magyarországra érkező külföldi állampolgárok gyerekeinek karanténkötelezettségére.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége üdvözli a változást, mert az jelentősen elősegítheti a kiutaztatást. Szerkesztőségünket arról tájékoztatták, hogy a családok utazásának megkönnyítése érdekében a szövetség kérte a fenti jogszabály módosítását, kiegészítését a jogalkotótól.

A MUISZ továbbá kezdeményezni fogja, hogy a kiskorúak karanténkötelezettséget töröljék el azon országok beutazói számára is, amelyekkel Magyarország megállapodott a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról.

A GYEREKEK IS KARANTÉN NÉLKÜL UTAZHATNAK, HA VAN VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: Magyar Közlöny, Turizmus, Portfolio

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.