fbpx

EZ A GÖRÖG SZIGET LETT EURÓPA ELSŐ COVID-MENTES ÚTI CÉLJA

EZ A GÖRÖG SZIGET LETT EURÓPA ELSŐ COVID-MENTES ÚTI CÉLJA

A kevéssé ismert görög Kasztelórizo-sziget vált Európa első teljesen koronavírusmentes területévé, miután teljes lakosságát beoltatta. Az utazási irodák máris felfigyeltek rá.

Tavaly március óta csupán egyetlen COVID-19 megbetegedést fedeztek fel az Égei-tenger egy távoli részén, néhány kilométerre a török ​​tengerparttól fekvő Kasztelórizón. Azóta pedig a sziget mind az 520 lakosát sikeresen beoltották a COVID-19 elleni Pfizer-vakcina első és második adagjával.

A görög kormány stratégiája, hogy azokat a kis szigeteket, amelyek nem rendelkeznek nagy kórházakkal, az egész lakosság beoltásával próbálja megóvni. A hosszú távú terv az, hogy a nyár kezdete előtt minden ilyen területet koronavírus-mentessé tegyenek.

A bejelentés után számos utazási iroda felfigyelt a szigetre és az Ethnos Greece becslése szerint ebben az évben 35 százalékkal nő majd az úti cél turizmusa. Főbb látnivalói egy ősi kastély és egy katedrálisszerű kék barlang, amelybe csak úgy lehet bejutni, ha a turisták lefekszenek a csónakban, amelyen megközelítik.

Annyira közel található Törökországhoz, hogy a tipikus görög templomok és kápolnák mellett mecseteket és egy minaretet is találhatunk rajta. Ezen kívül van egy lenyűgöző kikötője és a hagyományos, neoklasszikus kastélyokat is érdemes megtekinteni, amelyekből gyönyörű a kilátás a türkizkék Égei-tengerre.

EZ A GÖRÖG SZIGET LETT EURÓPA ELSŐ COVID-MENTES ÚTI CÉLJA

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: Repjegy, Turizmus, Travelo

Kedveled ezt a cikket?

Megosztás itt: facebook
Facebook megosztás
Megosztás itt: twitter
Twitter megosztás
Megosztás itt: linkedin
Linkdin megosztás
Megosztás itt: pinterest
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le az akcióinkról!

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.