fbpx

EZ A GÖRÖG SZIGET LETT EURÓPA ELSŐ COVID-MENTES ÚTI CÉLJA

EZ A GÖRÖG SZIGET LETT EURÓPA ELSŐ COVID-MENTES ÚTI CÉLJA

A kevéssé ismert görög Kasztelórizo-sziget vált Európa első teljesen koronavírusmentes területévé, miután teljes lakosságát beoltatta. Az utazási irodák máris felfigyeltek rá.

Tavaly március óta csupán egyetlen COVID-19 megbetegedést fedeztek fel az Égei-tenger egy távoli részén, néhány kilométerre a török ​​tengerparttól fekvő Kasztelórizón. Azóta pedig a sziget mind az 520 lakosát sikeresen beoltották a COVID-19 elleni Pfizer-vakcina első és második adagjával.

A görög kormány stratégiája, hogy azokat a kis szigeteket, amelyek nem rendelkeznek nagy kórházakkal, az egész lakosság beoltásával próbálja megóvni. A hosszú távú terv az, hogy a nyár kezdete előtt minden ilyen területet koronavírus-mentessé tegyenek.

A bejelentés után számos utazási iroda felfigyelt a szigetre és az Ethnos Greece becslése szerint ebben az évben 35 százalékkal nő majd az úti cél turizmusa. Főbb látnivalói egy ősi kastély és egy katedrálisszerű kék barlang, amelybe csak úgy lehet bejutni, ha a turisták lefekszenek a csónakban, amelyen megközelítik.

Annyira közel található Törökországhoz, hogy a tipikus görög templomok és kápolnák mellett mecseteket és egy minaretet is találhatunk rajta. Ezen kívül van egy lenyűgöző kikötője és a hagyományos, neoklasszikus kastélyokat is érdemes megtekinteni, amelyekből gyönyörű a kilátás a türkizkék Égei-tengerre.

EZ A GÖRÖG SZIGET LETT EURÓPA ELSŐ COVID-MENTES ÚTI CÉLJA

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: Repjegy, Turizmus, Travelo

Kedveled ezt a cikket?

Facebook megosztás
Twitter megosztás
Linkdin megosztás
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Biztonságos fizetés

Fizess közvetlenül az oldalon keresztül a Barion fizetési megoldással!

barion

További információt az általunk használt fizetéssel kapcsolatban, gyakorlati példákkal együtt az alábbi oldalon olvashatsz.

Széchenyi 2020

Vállalkozásunk fejlesztése a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.

eu-logo

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.