fbpx

CIPRUS MÁRCIUS ELSEJE ÓTA ÚJRA LÁTOGATHATÓ, DE CSAK BIZONYOS FELTÉTELEKKEL

CIPRUS MÁRCIUS ELSEJE ÓTA ÚJRA LÁTOGATHATÓ, DE CSAK BIZONYOS FELTÉTELEKKEL

Bár március elsejétől karanténkötelezettség nélkül látogathatunk Ciprusra, az érkezésünk előtt negatív koronavírusteszt eredménnyel kell rendelkeznünk, és egyet a larnacai reptéren is csináltatnunk kel.

A ciprusi hatóságok mostantól az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által kiadott színtérkép alapján sorolják be az országokat, és az onnan érkező beutazókat. Ez azt jelenti, hogy akik zöld országokból érkeznek, azokat a karantén és a COVID-19 teszt elvégzése alól is felmentik.

A narancssárga zónából érkező turistáknak azonban már be kell mutatniuk egy legfeljebb 72 órával az indulás előtt készült negatív koronavírusteszt-igazolást mielőtt még felszállnának a repülőre Ciprus irányába.

A vörös kategóriába sorolt országok, ahogy eddig is, magas kockázatúnak számítanak, ebbe a kategóriába tartozik Magyarország is, így az utazóknak 2 darab negatív PRC-tesztet kell bemutatniuk: az első nem lehet 72 óránál régebbi, a másodikat pedig akkor kell elvégeztetni, amikor Ciprusra érünk: mindkettőt saját költségen.

Magyarországról egyelőre még nem indulnak közvetlen járatok Ciprusra. Először a bécsi repülőtérre kell eljutnunk. Az Austrian Airlines március 29-től indítja újra Bécs-Budapest járatait, majd innen kínál átszállás nélküli járatot Larnacára. A görög Aegean Airlines honlapján azt írták, hogy az első közvetlen járat Budapest és Larnaca között május 15-én indul majd el.

A fapadosok közül a Ryanair június 1-jén indítja újra közvetlen ciprusi járatait Budapestről Páfoszra. Egyelőre úgy néz ki, hogy hetente kétszer, kedden és szombaton indulnak majd a gépek, júliustól pedig egy harmadik járatpár is csatlakozik csütörtökönként. A Wizz Airnál áprilisban lesz indulás, heti egy járattal Larnacára, a nyári hónapokban pedig akár heti négy-öt gép is indulhat majd, a járvány terjedésének függvényében.

CIPRUS MÁRCIUS ELSEJE ÓTA ÚJRA LÁTOGATHATÓ, DE CSAK BIZONYOS FELTÉTELEKKEL

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Forrás: Turizmus, Utazómajom, VJM

Kedveled ezt a cikket?

Megosztás itt: facebook
Facebook megosztás
Megosztás itt: twitter
Twitter megosztás
Megosztás itt: linkedin
Linkdin megosztás
Megosztás itt: pinterest
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le az akcióinkról!

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.