fbpx

CIPRUS MÁRCIUS 1-JÉN ÚJRANYITJA HATÁRAIT A TURISTÁK ELŐTT

CIPRUS MÁRCIUS 1-JÉN ÚJRANYITJA HATÁRAIT A TURISTÁK ELŐTT

A turisták március elejétől karanténkötelezettség nélkül látogathatnak az országba, ha az érkezésük előtt készített koronavírusteszt eredménye negatív, jelentették be a ciprusi hatóságok. Az ország ezzel 56 ország beutazási tilalmát szünteti meg.

Ciprus 56, a turizmus szempontjából releváns küldő ország számára nyitja meg újra a határait (többek között Európai Unió tagállamai, az Európai Gazdasági Térséghez tartozó országok, olyan harmadik országok, amelyek az Európai Tanács utazási listáján is szerepelnek, és egyéb államok, például az Egyesült Királyság, Oroszország, Izrael).

A magas kockázati besorolású országokból – ide tartozik Magyarország is – érkezőknek 2 negatív PRC-tesztet kell bemutatniuk: az első nem lehet az induláshoz képest 72 óránál régebbi, a másodikat pedig az országba érkezéskor kell elvégezni; mindkettőt saját költségen.

A két negatív PCR-teszt ugyanakkor mentesíti az utazót a 14 napos kötelező karantén alól. Ezenkívül előfordulhat, hogy a helyi hatóságok egy-egy véletlenszerűen kiválasztott utazón plusz tesztet végeznek érkezéskor, de ennek költségeit a kormány fizeti.

A szigetországba történő utazás megkönnyítésére és ellenőrzésére a ciprusi kormány tavaly júniusban  létrehozta a „Cyprus Flight Pass” elektronikus platformot, amelyen a beutazáshoz szükséges adatlapot az utazás megkezdése előtti 24 órában elektronikusan kell kitölteni. A „flight pass” bemutatása mindenki számára kötelező az indulási reptéren, aki Ciprusra szeretne utazni.

Fontos azt is megemlíteni, hogy jelenleg nincs közvetlen légiközlekedés Ciprus és Magyarország között. Amennyiben a Magyarországra, illetve a Magyarországról Ciprusra történő utazás Ausztrián keresztül történik, figyelni kell az osztrák szabályozásokra is.

A jelenleg érvényben lévő belépési szabályok alapján a beutazóknak regisztrációs kötelezettségük van Ausztriában, kivéve azokat, akik a beutazási korlátozások alól eddig is kivételt képeztek.

Ciprus március 1-jén újranyitja határait a turisták előtt

Ha kíváncsi vagy az általunk használt járművekre, akkor nézd meg ITT.

Ha az árakra vagy kíváncsi akkor az aktuális árlistát ITT tudod megtekinteni. Nem változtattunk rajta a koronavírus ellenére sem.

Ajánlatot, információt kérnél? Írj üzenetet a KAPCSOLAT menü pontban meghatározott elérhetőségek egyikén, vagy a Facebookon.

Kedveled ezt a cikket?

Megosztás itt: facebook
Facebook megosztás
Megosztás itt: twitter
Twitter megosztás
Megosztás itt: linkedin
Linkdin megosztás
Megosztás itt: pinterest
Pinterest megosztás

Szólj hozzá

Pethő Travel - reptéri transzfer - céginformációk

Reptéri transzfer? Személyszállítás? Nem probléma! Rendeld meg szolgáltatásainkat az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy foglalj online.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le az akcióinkról!

Pethő Travel Kft – Reptéri transzfer. @2020 Minden jog fenntartva.