Általános szerződési feltételek

Tartalomjegyzék

Általános szerződési feltételek

Az általános szerződési feltételek tárgya

 1. A Pethő Travel Kft. (székhely: 4501 Kemecse, Móricz Zsigmond utca 76; telefonszám: +36 30 488 2729; e-mail: info@pethotravel.com; a továbbiakban: „Szolgáltató”) a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény és a 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról (a továbbiakban: ) szerinti személygépkocsis személyszállító szolgáltatást üzemeltet. A Szolgáltató az elérhetőség függvényében járműveket ad bérbe sofőrrel együtt, illetve önálló, közvetített utazásszervezést szervez, hajt végre repülőterekre, illetve az utas(ok) és szerződött partnerek (továbbiakban: „Utas” utóbbi esetben „Közvetítő”) által közösen megállapodott helyre a szolgáltatási területen belül.
 2. A jelen általános szerződési feltételek a Polgári Törvénykönyvről szó­ló 2013. évi V. törvény 6:77. §-ában hivatkozott általános szerződési feltételeknek tekintendő. A jelen általános szerződési feltételek vonatkoznak minden az Utassal előzetesen megállapodott keretszerződésre. A személyes adatok (vezetéknév, keresztnév, lakcím, email cím, születési hely és idő, magáncélú mobiltelefonszám), valamint az általános szerződési feltételek elfogadásával létrejön a keretszerződés az Utas és a Szolgáltató között. A szolgáltatás igénybevételével az Utas kijelenti, hogy elolvasta, megértette és elfogadta az általános szerződési feltételekben foglaltakat, és azoknak a felek közötti jogviszony(ok)ban történő alkalmazásához hozzájárult. A szolgáltatás során bérlésekor, illetve az egyedi utazások szervezésekor a jelen általános szerződési feltételek kiegészülnek a viteldíj jegyzékkel (ÁSZF 1. melléklet). A keretszerződés megkötése sem a Szolgáltató, sem az Utas részére nem teremt jogot egyedi bérleti szerződések megkötésének követelésére. A bérlés tekintetében a bérlés, amennyiben foglalásra is sor kerül, a foglalás időpontjában érvényes, az előzetesen megállapodott keretszerződésben (Közvetítő esetén) vagy a www.pethotravel.com weboldalon elérhető viteldíjaknál meghatározott árak és költségek alkalmazandók.
 3. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy visszautasítsa a Felhasználók foglalását, ha okkal feltételezheti, hogy a Felhasználó nem fog szerződésszerűen eljárni.
 4. A Szolgáltató kifejezetten fenntartja a jogot, hogy észszerűen módosítsa az általános szerződési feltételeket és a díj- és költségjegyzéket. Minden módosítás közlésre kerül az Utassal email útján, és közzétételre kerül a PETHŐ TRAVEL weboldalán. A módosítások az Utas által elfogadottnak minősülnek, ha az Utas írásban (pl. emailben) nem tiltakozik a módosítással szemben a vonatkozó módosítás bejelentésétől számított hat héten belül. A Szolgáltató erre a jogkövetkezményre az Utasnak figyelmét kifejezetten felhívja a módosítás bejelentésekor. A tiltakozás határidőben történő közlése meghatározásának szempontjából a közzététel időpontja irányadó. E paragrafus alól kivételek azon szerződések, amelyeket a Közvetítővel kötött a Szolgáltató.
 5. A szerződések magyar nyelven jönnek létre. A szerződéseket a megkötésük után a Szolgáltató tárolja, és elküldi az Utasnak Az általános szerződési feltételek magyar és angol nyelvű változatai közötti eltérés esetén a magyar nyelvű változat az irányadó.

Fogalmak

 1. Utas” jelenti azt a természetes vagy jogi személyt vagy jogi személyiség nélküli szervezetet (az utóbbi kettő a továbbiakban „Közvetítő”), aki vagy amely érvényes keretszerződést kötött a Szolgáltató-val. Utasok számától függetlenül egyes számként szerepel a feltételekben. Nem kell azonosnak lennie a szolgáltatást igénylővel, de a megrendelést leadó személynek van fizetési kötelezettsége az esetlegesen felmerülő költségeknél.
 2. Szolgáltatási terület” az a terület az egyes városokban, amelynek határain belül a Pethő Travel járművek bérelhetők, illetve előzetesen meghatározott utakat szervez. Egy üzleti terület több zónából is állhat, melynek extra költségei lehetnek.
 3. Transzfer” az a szolgáltatás, melynek során alapvetően az utas(okat) a Szolgáltató az előzetesen meghatározott repülőtérre eljuttatja.
 4. Személyszállítás” az a szolgáltatás, amelynek során az utas(okat) a Szolgáltató az előzetesen meghatározott helyre eljuttatja.
 5. Telekocsi szolgáltatás” az a szolgáltatás, amelynek során az utas(ok) a Szolgáltató által előzetesen meghirdetett útra foglal(nak).

Foglalás és az egyedi szerződések megkötése

A szolgáltatásoknak az alábbi módokon lehet igénybe venni:

 • Privát reptéri transzfer szolgáltatás (bérlés sofőrrel)
 • Privát személyszállítási szolgáltatás (bérlés sofőrrel)
 • Osztott telekocsis szolgáltatás
 • Üzleti felhasználó által kiajánlott szolgáltatásként

Privát reptéri transzfer és személyszállítási szolgáltatás esetén az utas nem utazik másokkal, csak Ő és az esetlegesen a megrendeléskor leadott utastársak vannak jelen. A transzfer indulási időpontja az utazás megkezdése előtt kerül meghatározásra.

Osztott telekocsi szolgáltatás esetén a Szolgáltató által meghatározott helyen és időben induló járműre lehet foglalást kezdeményezni.

Foglalás menete

Foglalás legkésőbb az utazás előtt 3 munkanappal lehetséges. Ha későbbi foglalást szeretne az Utas, akkor azt mindenképp e-mailben, vagy telefonon jelezni kell a Szolgáltató felé. Ezen kívül az időtartam függvényében az Utas köteles a viteldíj táblázatban (ÁSZF 1. melléklet) meghatározott „sürgősségi felárat” megfizetni.

A foglalás csak akkor érvényes, ha:

 • A weboldalon keresztül a foglalási folyamatot befejezte és az előleget vagy a teljes összeget megtérítette az Utas ÉS
 • A visszaigazolást az Utas e-mailben megkapta

Közvetítő esetén a foglalási folyamat ettől eltérő és a szolgáltatási szerződésben egyértelműen rögzítve van.

Megrendelések kezelése, foglalás menete:

 • E-mailben ajánlatot kérve
 • Weboldalon a foglalási rendszeren keresztül
 • Weboldalon ajánlat kérésen keresztül
 • Facebookon a Pethő Travel hivatalos oldalán üzenetben
 • Telefonon a +36304882729-es számon
 • A partnereken keresztül

Az Utas köteles előlegként az utazási díj legalább 50%-át rendezni, ezzel megerősítve a foglalását. A teljes utazási díj az indulás előtt 72 órával esedékes. Amennyiben ez nem történik meg az indulás előtt 48 órával, akkor az ÁSZF 1. számú mellékleteként a Szolgáltató bánatpénzre jogosult.

Megrendelés visszaigazolása

A megrendelések visszaigazolása minden esetben e-mailben történik. Ha elrontott címet adott meg az Utas a foglalási folyamat során, attól függetlenül érvényes foglalásnak számít a megrendelése. az Utas értesítése e-mailben és smsben is megtörténik az indulás előtt legkésőbb 20:00-ig. Ha nem érkeznek meg a részletező információk, akkor haladéktalanul jeleznie kell a tényt a Szolgáltató hivatalos csatornáinak egyikén.

A megrendelés visszaigazolásával az igény rögzítésre került és fizetési kötelezettséggel jár.

Az esetleges hibákat, elírásokat és a megrendelés módosítási igényét minden féle képen az Utasnak kell ellenőrizni és e-mailben jelezni.

Megrendelés lemondása

A megrendelés lemondható ingyenesen az indulás előtt 48 órával. Ez utáni lemondás esetén a teljes viteldíjat meg kell téríteni bánatpénzként. Ennek összege az ÁSZF 1. mellékletében található meg.

Retúr út esetén a vissza irányt maximum 3 hónapon belül lehet felhasználni. (Ha nem volt fixálva a megrendeléskor.) Ha az Utas nem él a lehetőséggel, akkor pénz visszatérítésre nincs lehetőség.

Megrendelés módosítása

Az Utas a leadott megrendelését módosíthatja. Az alábbi módosítások díjmentesek:

 • Csomag hozzáadása, törlése
 • Utas hozzáadása, törlése
 • Választott szolgáltatás módosítása
 • Extra tételek hozzáadása (távolsági felár, beszállási pont módosítás, FAST Track)

Ha a választott szolgáltatásokat az Utas már kifizette és mégsem kéri (lásd, csomag hozzáadás, törlés) akkor lehetőség van más szolgáltatás árába beszámítani. Ha nem élne a lehetőséggel akkor a különbözetet az Utasnak visszatérítjük.

Utast hozzáadni, illetve szolgáltatást módosítani csak 3 munkanappal az indulás előtt lehet igényelni. 3 napon belüli módosítási szándék esetén az utas köteles a Szolgáltatót megkeresni.

Utazással kapcsolatos feltételek

Utazás időtartama

Gyűjtő járat esetén

 • Legalább egy óra, de maximum kettő óra
  • Kivételek: ha az Utas gépe késik akkor az első járattól számítva 1,5 óra + 30 perc türelmi idővel megvárjuk az utast. Ha nem tudja elérni az autót akkor az nélküle el fog menni. Ekkor a leghamarabb induló következő járatra megpróbáljuk az utazását megszervezni. FIGYELEM! Ez akár több órás várakozást is jelenthet.
  • A külföldi késést az Utasnak jeleznie kell a Szolgáltató felé.

Privát járat esetén:

 • Minden esetben megvárjuk az Utast, bármennyit is késik a gépe. Kivétel: a járat törlése, illetve más reptérre való átirányítás.
 • Ha a gépet átirányították, akkor felár ellenében a foglalását fenntartjuk és az autót átirányítjuk a másik helyszínre.

Utazás meghiúsulása

Nem tudunk semmilyen felelősséget vállalni

 • Járat törlése
 • Járat késése
 • Járat módosítása
 • Járat más reptérre való átirányítása
 • Időjárási okokra visszavezethető késésért / törlésért
 • A megrendelt időpontban és helyen az utas elérhetetlen és e miatt lekési a transzfert

Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Az utazási feltételek el nem olvasása nem mentesít annak betartása alól.

Amiben próbálunk segíteni

Nagy késések, törlések esetén az utast egy másik időpontban hazaszállítani. FIGYELEM! Ez akár több órás várakozást is jelenthet.

Váratlan események

Ilyenek például:

 • Rendkívüli időjárás
 • Baleset az autópályán
 • Útlezárás
 • Tüntetés
 • Minden más, ami akadályozza a transzfer megvalósulását

Az ilyen eseményekért NEM tudunk felelősséget vállalni. Sofőrjeink jól képzettek számos alternatív útvonalat ismernek. Ha így alakulna és e miatt az utas lekési a gépét, azért NEM tudunk felelősséget vállalni, illetve nem tudjuk az ebből eredő károkat megtéríteni.

Az utazási feltételek el nem olvasása nem mentesít annak betartása alól.

Csomagok

Az autó csak az utazáshoz szükséges átlagos mennyiségű csomagot képes szállítani. Utazási csomagok az alábbiak szerint alakulnak:

 • Transzfer esetén:
  • Utasonként a csomag mennyisége függ a megrendelt szolgáltatástól. (ÁSZF 2. melléklet)
   • Több csomag esetén extra csomagdíjat számítunk fel.
   • Állatok szállítása feláras, csak és kizárólag a megfelelő óvintézkedések megtétele mellett 10 kg alatt, kutyaboxban, kizárólag a csomagtérben utazhat.
  • Ha az Utas több csomaggal érkezik, mint amit megrendelt akkor helyben kifizetheti az extra költséget.
   • Előfordulhat, hogy a csomag mennyiség nem fér el, ilyenkor csak a megrendeléskor megadott mennyiséget vagyunk kötelesek elszállítani. Akkor is, ha az Utas azt kifizetné!
   • Előfordulhat, hogy extra csomag mennyiség esetén csak és kizárólag privát járatként tudjuk a transzfert megvalósítani.
   • Ezekről minden esetben a sofőr hoz döntést.
   • Minden más esetben az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott információk a mérvadóak

Az Utas felelősségei, kötelezettségei

Az Utas anyagi felelősséggel tartozik:

 • Bizonyított rongálás esetén
  • Akár az autóban, akár más utasok értékeiben okozott károkért

Az Utas köteles:

 • Megfelelő öltözékben megjelenni, tehát nem lehet koszos, olajos és szennyező ruhában
 • A megadott időben és helyen megjelenni
 • A megadott elérhetőségen elérhetőnek lenni
 • Utazásra alkalmas állapotban lenni
 • Nem lehet fertőző beteg, vagy egészségügyileg problémás a többi utasra nézve
 • Nem lehet ittas, bódult állapotú

Az autóban tilos az étel fogyasztása. Ha ennek ellenére étkezik és ezzel az autót szennyezi akkor takarítási díjat számíthatunk fel.

Ha az Utas:

 • Viselkedésével közvetlenül zavarja utastársait
 • Hangoskodik, szóváltásba keveredik másokkal

Akkor felszólítsuk, hogy ezt a magatartást fejezze be. Ha ennek ellenére folytatja, akkor jogosultak vagyunk az utazást megszakítani és a legközelebbi benzinkúton, vagy településen kirakni és rendőrt hívni rá.

Az Utasnak tilos magával hoznia:

 • Kábító, bódító szerek
 • Vipera, boxer – más emberben kártékony fegyver
 • Lőfegyver
 • Szúró, vágó eszközök
 • Mérgező anyagok
 • Maró anyagok

Gyerekek esetén:

A törvényi megfelelés alapján minden 150 cm alatti gyereknek kötelező gyerekülésben, vagy gyerekmagasítóval utazni. Ezt a megrendelésnél kell jelezni. Minimális felárral vehető igénybe a szolgáltatás, de kötelező az utazás során. Más utazási módra nincs lehetőség a gyerekeknek.

Az utazási feltételek el nem olvasása nem mentesít annak betartása alól.

Szolgáltatási díj megfizetése

 • Az Utas köteles a kiválasztott tételre a foglalás kezdetekor érvényes árat fizetni. Valamennyi díj a weboldalon a viteldíjak résznél kerül feltüntetésre. Minden egyösszegű költség feltüntetésre kerül a mindenkor viteldíj jegyzékben, ami az ÁSZF 1. melléklete. Az árak végfelhasználói árak, amelyek tartalmazzák az alkalmazandó törvényes általános forgalmi adót. A fizetési kötelezettség az egyedi szerződés megkötésekor válik esedékessé.
 • A Szolgáltató az egyedi bérlés megkezdése előtt a mindenkori hatályos viteldíj táblázatban meghatározott szolgáltatási díj alapján biztonsági letétet engedélyezhet előzetesen az Utas által használt fizetési eszközön. Biztonsági letét alkalmazása esetén a Szolgáltató tájékoztatja erről az Utas, és a biztonsági letétről a felek az egyedi bérleti szerződésben állapodnak meg.
 • Az Utas által teljesített kifizetésekre a kiválasztott fizetési eszköznek megfelelően kerül sor. Az Utas köteles biztosítani, hogy a regisztrált bankszámláján vagy valamely más pénzügyi eszközén elegendő fedezet álljon rendelkezésre. Ha a bank visszaterheli a kiterhelt összeget, és ezért az Utas felelős, az Utas köteles megfizetni a banki költségeket, valamint az inkasszóköltséget a hatályos díj- és költségjegyzéknek megfelelően. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy visszautasítsa bármely, az Utas által megjelölt fizetési eszközt, és több fizetési eszköz megjelölése esetén megváltoztassa az Utas által megjelölt fizetési eszközt, erről, adott esetben előzetesen tájékoztatni köteles az Utast.
 • A Közvetítőként teljesített kifizetéseket időszakos számlázás alapján banki átutalással vagy hitelkártyával kell teljesíteni. Ennek részletei a közvetítői szerződésben vannak előírva.

Elszámolás

 • A Szolgáltatónál történő foglaláshoz az Utas a foglalás során a weboldalon kiválasztott fizetési móddal (pl. hitelkártya) kell rendelkeznie, és meg kell adnia a megfelelő adatokat. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy hitelkártyával történő fizetést kérjen az Utassal történő egyedi szerződés megkötéséhez.
 • A SZOLGÁLTALÓ a teljesítésről minden esetben elektronikus számlát állít ki, amelyet a teljesítést követően azonnal elektronikus levélben elküld az Utas a szolgáltatás igénybevételi igényének kifejezése során megadott e-mail címére, és azt elektronikus formában letöltésre rendelkezésre bocsátja. Az Utas a regisztráció során az ÁSZF elfogadásával kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató számára elektronikus számlát állítson ki. A kiállított elektronikus számla mindenben megfelel a vonatkozó magyar jogszabályok előírásainak (különösen: az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 175. §-ának).
 • Csak az eredetileg e-mailben kiküldött elektronikus számla rendelkezik minősített elektronikus aláírással és minősített szolgáltató által kibocsátott időbélyegzővel. Ezért csak ez a számla jogosítja fel az Utast a számla számviteli és adóügyi elszámolására. A kibocsátott számla az Utas általi további (üzleti) felhasználása kizárólagosan az Utas felelőssége.

Alkalmazandó magatartási kódexek

Betartjuk az adatvédelmi tájékoztatónkban foglaltakat, amely mindig elérhető a www. pethotravel.com oldalon.

Általános rendelkezések

 • A keretszerződésre, az ellenőrzési megállapodásra és az egyedi bérleti szerződésre a magyar jog az irányadó. Ha az Utas jogi személy, közjogi jogi személy vagy nincs jogi illetősége Magyarországon, a keretszerződésből, az ellenőrzési megállapodásból és/vagy az egyedi bérleti szerződésekből eredő vagy azokkal összefüggő jogvitákra a budapesti bíróságok rendelkeznek kizárólagos illetékességgel. Ez nem érinti a kötelező illetékességi szabályok alkalmazását.
 • A jelen szerződéshez kapcsolódóan nem léteznek szóbeli kiegészítő megállapodások. A jelen szerződés bármilyen változtatása vagy módosítása csak írásban érvényes. Az email megfelel az írásbeli forma követelményének.
 • Ha a jelen általános szerződési feltételek valamely rendelkezése érvénytelen vagy semmis, vagy azzá válik, az nem érinti a fennmaradó rendelkezések érvényességét.

Ügyfélszolgálat / Panaszok

 • Az Utas a fenti bekezdésben (1. 1. bekezdés) rögzített kapcsolattartási adatokat használhatja levél, telefon vagy email útján eljuttatott kérdések, észrevételek és panaszok esetén.
 • Ezen túlmenően a Szolgáltató nem köteles, és nem is vesz részt alternatív vitarendezési eljárásokban a fogyasztók számára létesített alternatív vitarendezési testületek előtt.

Elállási jog

Az Utasnak csak az ellenőrzési megállapodás tekintetében áll fenn elállási joguk az alábbi rendelke­zések szerint:

Tájékoztatás az elállási jogra vonatkozóan

Elállási jog

Önnek joga van a jelen szerződéstől 14 napon belül indokolás nélkül elállni.

Az elállási jog gyakorlásának lehetősége a szerződés megkötését követő 7 nap elteltével megszűnik.

Az elállási jog gyakorlásához egyértelmű nyilatkozattal (pl. postai levél, email) értesítenie kell bennünket (Pethő Travel Kft. (székhely: 4501 Kemecse, Móricz Zsigmond utca 76.; telefonszám: [+36 30 488 2729]; e-mail:info@pethotravel.com) a döntéséről, miszerint eláll ettől a szerződéstől.

Az elállásra nyitva álló határidő megtartásához elegendő, ha az elállási jog gyakorlásáról szóló nyilatkozatát az elállásra nyitva álló időtartam lejártát megelőzően elküldi nekünk.

Az elállás hatása

Ha eláll a jelen szerződéstől, visszatérítünk Önnek minden Öntől kapott kifizetést, ideértve a szállítási költségeket is (kivéve azt a többletköltséget, amely abból ered, hogy Ön az általunk kínált legolcsóbb sztenderd szállítási módtól eltérő szállítási módot választott), indokolatlan késedelem nélkül, de minden esetben legkésőbb 14 napon belül attól a naptól számítva, amelyen tudomást szereztünk arról a döntéséről, hogy eláll a jelen szerződéstől. Az ilyen visszatérítést ugyanazt a fizetési módot használva teljesítjük, amelyet Ön használt az eredeti tranzakcióhoz, hacsak nem állapodtunk meg másként; de egyik esetben sem fogja Önt az ilyen visszatérítéssel kapcsolatban költség terhelni.

Ha Ön a szolgáltatás megkezdését kérte az elállásra nyitva álló időtartam alatt, olyan összeget köteles megfizetni a részünkre, amely a szerződés teljességéhez viszonyítva arányos azzal a szolgáltatással, amelyet nyújtottunk addig, amíg Ön közölte a jelen szerződéstől való elállását.

Az alábbi mellékletek az ÁSZF, és így – az abban foglaltak megfelelő al­kalmazása mellett – a Felek közötti jogviszony elválaszthatatlan részét képezik:

Mellékletek

 1. számú melléklet: Viteldíjak – LETÖLTÉS
 2. számú melléklet: Csomagok díja és mennyisége – LETÖLTÉS
 3. számú melléklet: Közvetítői szerződés minta (opcionális)

Foglalnál? Érdeklődnél? Írj nekünk Facebookon, vagy a Kapcsolat menüpontnál.